2014-2015 MEZUNİYET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

28 Kasım 2015
15:15

2014-2015 Mezuniyet Töreni İSAR Genel Merkezindeki konferans salonunda gerçekleştirildi. 13 Ekim Salı günü Düzenlenen törene İSAR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hayreddin Karaman, İSAR Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Recep Şentürk, Ali Can, İSAR Mütevelli Heyeti Üyesi Abdullah Tivnikli, Tıp ve Ahlak Çalışma Grubu Başkanı, Prof. Dr. İhsan Karaman, Vakıf Müdürü Muhammed Akif Koç, vâkıfımızda ders veren hocalar ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Aziz Mahmud Hüdayi Yüksek Öğrenim Yurdunda verilen yemek ikramının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı daha sonra bir konuşma yapan İSAR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Şentürk Hocamız İSAR’ın ikinci mezunlarını vermesinden dolayı duyduğu memnuniyetle sözlerine başladı. Modernite ve gelenek eğitimi ile yetişenlerin arasındaki uçuruma dikkat çeken Şentürk, ‘’Bir tarafta geleneksel eğitimle yetişmiş insanlar var bir tarafta modern eğitimle yetişmiş olan insanlar var. Bunlar arasında bir uçurum var İSAR’ın hedefi bu iki taraf arasındaki uçurumu kaldırmaktır. Bunun için İSAR kendine üç hedef koymuştur; ilim, beyan ve takva. Bu üç hedefi gerçekleştirebildiğimiz ölçüde başarılı olacağız. Elhamdülillah Allah-u Teâlâ baştan planladığımızdan ve beklediğimizden daha üstün başarıları bizlere nasip etti. İSAR kurulalı bir 10 sene bile olmadı ancak buraya gelen insanlar sanki burası 50 yıllık, 100 yıllık bir müesseseymiş gibi bir intiba elde ediyorlar ve dünyanın önde gelen kuruluşları bizlerle işbirliği yapmak için müracaatta bulunuyorlar. ’’ şeklinde konuştu.

İSAR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız ise ‘’Allahu Teâlâ’ya hamdımız şu sebepledir ki bizleri hayırlı işlerde bulunmaya muvaffak kılıyor.  İSAR kuruluşunda bulunurken İSAR neler yapacak konusu konuşuldu, tüzüğü hazırlandı ve bir vakıf olarak ortaya çıktı. Orada beni çok tatmin eden, heyecanlandıran ve buraya bağlı kılan şeyin esas sebebi şudur, Türkiye’de vakıflar çok kere dernek gibi kuruluşlardır. Yani bir yerlerden paralar toplanarak yaşatılmaya çalışılır. Bu İslam’ın vakıf diye nitelendirdiği kuruma uymayan bir yaklaşımdır. İSAR gerçek manada bir vakıf olma istidayıla ortaya çıktı.’’ İfadelerini kullandı.  Prof. Dr. Raşit Küçük Hocamız sözlerini şu şekilde sürdürdü ‘’ İSAR gibi hedefi evrensel olan ve bunu da hakikaten icra etmeye çalışan kuruluşlarımız ne yazık ki çok az. Gönül ister ki bu tip kuruluşlar çoğalsın, bir ilim dalında yapılan çalışmalara katkı sunsun ya da bu alanlarda çalışmalar yapsın. Bunların hepsine çok ihtiyacımız var ama bu dalların hepsinde Allah’ın bilgisine ve ahlakın yaşanmasına her şeyden daha çok ihtiyacımız var.’’ İfadelerini kullandı.

Bir diğer Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hayreddin Karaman Hocamız ise İSAR’da eğitim gören öğrencilerin ülkemize çok iyi hizmetler vereceğine inandığını belirtti. İslam Araştırmaları Vakfı’nın da bir dönem İSAR gibi Lisans ve Lisansüstü öğrencilere eğitim verdiğine değinen Karaman ‘’bana göre İSAR bu tecrübenin ikincisidir.’’ İfadelerini kullandı.

Hocalarımızın konuşmalarının ardından bu yıl İSAR’dan mezun olacak olan Oğuz Bozmaoğlu, Muhammed Akkuş ve Tuncay Sandıkçı İSAR’a dair duygu ve düşüncelerini davetlilerle ve öğrencilerle paylaştı. Konuşmaların ardından ise diploma törenine geçildi. Bu yıl İSAR Temel Eğitim Programını tamamlayan 20 öğrencimiz İSAR Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinden ve Vakfımızda eğitim veren hocalarımızdan diplomalarını aldılar. Mezuniyet törenimiz çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.