2018-2019 DÖNEMİ İSAR BAŞVURULARI

10 Mayıs 2018
11:46

Önemli Tarihler:

27 Ağustos 2018 Pazartesi: İSAR Başvuruları Bitişi (23:00)

28 Ağustos 2018 Salı: Yazılı Sınava Çağırılanların İlanı  (23:00)

31 Ağustos 2018 Cuma: Yazılı Sınav (9:00 - 12:00) / Mülakata Çağırılanların İlanı (23:00)

1 Eylül 2018 Cumartesi: 2018-2019 İSAR Mülakatları (9:00-19:00)

5 Eylül 2018 Çarşamba: İSAR'a Kabul Edilen Öğrencilerin İlanı (23:00)

 

İSAR, her sene olduğu gibi bu sene de kendini ilim sahasında yetiştirmek isteyen öğrencileri kabul edecektir. Bu bağlamda İstanbul'da bulunan üniversitelerde eğitim gören bölüm farkı gözetmeksizin başarılı lisans öğrencilerinin başvuruları kabul edilecektir. İSAR programı 4 yıl, İSAR İlahiyat ise 5 yıl devam etmekte olup İSAR’a kabul alan öğrenciler kendilerini ilmî sahada geliştirme imkânı bulacaklardır.

İSAR eğitiminin sacayaklarını İslamî ilimler, sosyal bilim seminerleri ve dil eğitimi oluşturmaktadır. İSAR, geçmiş birikimine ulaşmayı sağlayacak ilimleri öğrencilerine kazandırırken aynı zamanda bugün kabul görmüş sosyal bilimler alanında da eğitimler vermektedir.

2009 yılında kurulan İSAR şimdiye kadar 6 dönem mezun vermiştir. Mezunlarımız yurt içi ve yurt dışında lisansüstü eğitim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca eğitimlerine Türkiye'de devam eden mezunlarımız için temel eğitim programından sonra ihtisas faaliyetleri devam etmektedir.

İSAR başvuruları internet sayfasından online olarak alınacak ve tüm iletişim vermiş olduğunuz mail adresi üzerinden sağlanacaktır. Yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacak olan sınav ve mülakatı başarılıyla geçen öğrencilerin İSAR'a kabulleri kesinleşecektir.

İSAR Tanıtım Kitapçığı için Tıklayınız.

Başvuru Afişi için Tıklayınız.

 

Başvuru için tıklayınız.

 

Sıkça Sorulan Sorular:

Soru 1: İSAR programına kimler başvurabilir?

Cevap: İSAR programına sadece örgün eğitimde lisans programına devam eden önümüzdeki sene hazırlık sınıfında olmayacak erkek öğrenciler başvurabilir (Arapça hazırlık hariç).

Soru 2: İSAR’a hangi bölümlerde okuyan öğrenciler başvurabilir?

Cevap: Tüm bölümlerden öğrenciler programa başvurabilir.

Soru 3: Programa lisansüstü öğrenciler kabul ediliyor mu?

Cevap: Hayır. Programa katılmak için lisans öğrencisi olmak gerekmektedir.

Soru 4: İSAR programına İstanbul dışında üniversite eğitimine devam eden öğrenciler kabul ediliyor mu?

Cevap: Hayır. İSAR programına sadece İstanbul’da lisans eğitimi gören öğrenciler katılabilir.

Soru 5: İSAR programının içeriği nedir ve kaç sene sürmektedir?

Cevap: İSAR programı 4 sene, İSAR İlahiyat programı ise 5 sene sürmektedir. İSAR programını buradan, ilahiyat programını da buradan inceleyebilirsiniz.

Soru 6: İSAR programı ve İSAR İlahiyat programının farkı nedir?

Cevap: İki programda da temelde aynı eğitim verilmekteidir. İlahiyat programı ilahiyat öğrencilerine yönelik ek dersler içermektedir ve İSAR İlahiyat programına sadece ilahiyat öğrencileri kabul edilmektedir.

Soru 7: Seminerler hangi günlerde olmaktadır?

Cevap: İSAR programı hafta içi iki akşam ve cumartesi tam gün, İSAR İlahiyat programı ise hafta içi dört akşam ve cumartesi tam gün olmaktadır.

Soru 8: Programda bir senede kaç eğitim dönemi bulunmaktadır?

Cevap: Program; güz (13 hafta), bahar (13 hafta) ve yaz (7 hafta) olmak üzere üç dönemden oluşmaktadır. Daha önceki senelerdeki takvimimiz için Akademik Takvim sayfasına bakabilirsiniz.

Soru 9: Yazılı sınavın içeriği nedir?

Cevap: Yazılı sınavda öğrencinin bilgi, muhakeme ve yorum yeteneğini ölçecek sorular sorulmaktadır. Ayrıca bu sınav programa kabul açısından belirleyicidir.

Soru 10: Mülakat sırasında yurt dışında bulunan öğrenciler mülakata internet üzerinden katılabilir mi?

Cevap: Yurt dışında bulunan öğrenciler mülakata internet üzerinden katılabilirler. Fakat yurt içinde bulunan öğrencilerin vakıf merkezinde mülakata girmeleri gerekmektedir.

Soru 11: Başvuru sürecindeki sınav ve mülakata gelen öğrencilere bu günlerde konaklama imkânı sunuluyor mu?

Cevap: Evet, konaklama imkânı sunulmaktadır.

Soru 12: Eğitim dönemi içerisinde öğrencilere yurt imkânı sağlanıyor mu?

Cevap: Kontenjan yettiği takdirde yurt imkânı sağlanmaktadır.

Soru 13: İSAR’da burs imkânı var mıdır?

Cevap: Vakfın belirlediği başarı ölçülerine uyan öğrencilere burs sağlanmaktadır. Başarı bursu ölçüleri; öğrencinin üniversite dönemlik not ortalamasının 4 üzerinden en az 3.5 olması veya bölümünde ilk %10’luk dilime girmesi, İSAR not ortalamasının  100 üzerinden en az 90 olması ve İSAR seminerlerine devamlılık kriterlerine bağlıdır.

Soru 14: İSAR seminerleri nerede gerçekleşmektedir?

Cevap: Seminerlerimiz Üsküdar’daki vakıf merkezimizde gerçekleşmektedir.